Okurky patří mezi oblíbenou zeleninu, a to nejenom pro jejich osvěžující chuť, ale současně i zdravotní benefity. A co nejlépe zchladí v horku? Jednoznačně okurková limonáda. Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept

Okurková limonáda je příjemným zpestřením letního pohoštění s výrazným zdravotním benefitem. Oceníte nejenom její chuť, ale i vzhled v hezké nádobě.

Proč vlastně jíst okurky?

Důvodů by se našlo hodně, Tak třeba kvůli vitaminům A, B a C, a také pro prospěšné minerály jako je síra, mangan, fosfor, vápník nebo draslík, které rovněž pozitivně ovlivňují zdraví. Okurky rovněž napomáhají ke snížení vysokého krevního tlaku a cholesterolu. Tím současně pečují o srdce a cévy. K jejich dalším přednostem patří fakt, že umí z těla vyplavovat toxiny, takže čistí ledviny a snižuje hladinu kyseliny močové. Okurky jsou rovněž důležitým parťákem v hubnutí. Pokud ale máte problémy se žlučníkem, na okurky byste si měli dát pozor.

Krása z okurky

Okurka je z devadesáti procent tvořena vodou. Proto hydratuje organismus, což se pozitivně projevuje na stavu pokožky a jemných vrásek. Okurku nemusíte jenom jíst. Když ji nakrájíte na plátky, pokladete na oteklé oči a necháte alespoň deset minut působit, uvidíte, jak se vám pokožka kolem oči hezky vypne. Kromě toho okurka funguje i jako první pomoc zejména teď v létě proti spáleninám od sluníčka.

Okurková limonáda se bude vyjímat v této skleněné nádobě, ze které se dá pohodlně čepovat. Koupíte ZDE

Okurková limonáda – recept

Připravte si: 2 salátové okurky, 1 bio limetu, 50 g cukru krupice, 400 ml perlivé vody, led

Postup: Okurky oloupejte a nakrájejte na kostky. Rozmixujte s polovinou vody, limetovou šťávou a cukrem dohladka. Poté promíchejte se zbytkem vody a podávejte s ledem.

Tip: Místo limety velmi dobře poslouží i kvalitní citron. Klasický bílý cukr nahraďte třtinovým a okurková limonáda bude mít zase jinou chuť.

Text: redakce, Akademie kvality, Butlers

Foto: Akademie kvality

Žádné komentáře

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude nikde zveřejněna.